VAR

De regels van Beach voetbal

De regels van Beach voetbal

Misschien heb je het weleens gezien, Beach voetbal. Een bijzondere manier van voetballen die steeds populairder wordt. Er zijn complete competities waar Beach voetbal wordt gespeeld maar het is natuurlijk ook fantastisch leuk om eens te spelen met vrienden. Maar hoe werkt Beach voetbal nu precies? Want één ding is zeker, Beach voetbal is niet hetzelfde als gewoon voetbal. In deze blog lees je alles over Beach voetbal en de regels ervan.

tiachen-aier-XB5Csb9SPg0-unsplash (1)
andre-noboa-rnlkdFoKuQg-unsplash

De teams, speelduur en wisselbeleid

In een Beach voetbalteam zitten 5 spelers, dat is inclusief de keeper. Het veld is 35 tot 37 meter lang en de breedte is 26 tot 28 meter breed. De penaltystip oftewel het strafschopgebied ligt op 9 meter. En logisch, de ondervloer bestaat uit zand. En juist dat laatste maakt deze sport fysiek tot een zware sport. Rennen op zand is namelijk zwaarder dan rennen op gras.

Binnen het Beach voetbal mag er oneindig gewisseld worden. Er mogen wel maximaal 5 wisselspelers langs de lijn zitten. Maar verder mag de trainer dus onbeperkt die spelers rouleren. En dat is natuurlijk wel heel anders dan in het reguliere voetbal waar je maar 3 keer mag wisselen, en sinds corona (tijdelijk) 5 keer mag wisselen.

Speelduur en belangrijke regels

De speelduur van het Beachvoetbal is in totaal 36 minuten maar deze totale speelduur wordt verdeeld in 3 periodes van ieder twaalf minuten. Bij iedere wedstrijd is er een speciaal iemand aanwezig die de wedstrijdklok bediend. Als er een situatie is waarbij het spel even stopgezet wordt zorgt deze persoon ervoor dat de wedstrijdklok gepauzeerd wordt.

Dit is wel een groot verschil met het reguliere voetbal waar aan het einde van de totale speerduur blessuretijd wordt toegevoegd. Bij het Beachvoetbal werkt dit dus anders.

Een mooie sport!

Beach voetbal is een supermooie sport en de spelregels zijn niet vreselijk ingewikkeld. Wanneer je een voetballiefhebber bent dan moet je eigenlijk zeker een keer een kijkje nemen bij het Beach voetbal. Want dit is absoluut zeer zeker een echte aanrader. Beachvolleybal is gewoon een super spannende sport en niet alleen vanwege de mooie dames die aan het spelen zijn.

Beach voetbal is een serieuze sport met spannende competities en professionele spelers die maar één ding willen, winnen!

Meer Te Weten Komen

Prof voetbal

Amateur voetbal

zaalvoetbal