VAR

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van voetbaltafels?

Of je nu een speeltafel thuis hebt staan of op je werk, het is altijd leuk om een spelletje tafelvoetbal te spelen met anderen. Het leuke aan tafelvoetballen is dat je het met twee personen kan spelen, maar ook met meerdere personen. Je kan een simpel potje spelen, maar ook een toernooi organiseren. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je naar voetbaltafels gaat kijken en je er eentje wilt aanschaffen. 

Je kan kiezen voor indoor en outdoor voetbaltafels

Een belangrijke keuze die je moet maken is of je gaat kijken naar voetbaltafels die je binnen of buiten kan gebruiken. Je kan een outdoor tafel natuurlijk ook binnen gebruiken, maar dat hoeft niet. Let er wel goed op dat als je kiest voor een indoor voetbaltafel dat je hem niet gebruikt in een vochtige ruimte, zoals een schuur of een kelder. De indoor tafels zijn namelijk vaak gemaakt van spaanplaat en bij vocht kan het materiaal aangetast raken. Je kan in die gevallen beter kiezen voor een outdoor tafel. 

Je kan kijken voor voetbaltafels met inklapbare of vaste poten

Voetbaltafels nemen altijd veel ruimte in en dat kan leuk zijn tijdens het spelen, maar het kan onhandig zijn als je hem niet gebruikt. Soms wil je namelijk de ruimte anders benutten, zeker als hij in een speelkamer staat bijvoorbeeld. Je kan in die gevallen het beste kiezen voor een tafel met opklapbare poten zodat je hem in de hoogte op kan bergen. Natuurlijk neemt hij dan nog ruimte in, maar de ruimte zit hem dan in de hoogte richting het plafond, en niet horizontaal over de vloeroppervlakte heen. 

Let goed op de kwaliteit van de voetbaltafels

Er zit naast het prijsverschil ook een groot kwaliteitsverschil tussen verschillende tafels. Een van de belangrijkste kwaliteitsonderdelen van een tafel is het materiaal. De dikte van het materiaal in combinatie met het gebruikte materiaal zorgen voor de kwaliteit. Vaak geldt hoe zwaarder de tafel is hoe beter de kwaliteit. Want voor zwaardere tafels heb je namelijk meer materiaal nodig waardoor er dus gebruik is gemaakt van dikker hout. En daar komt bij dat een fabrikant niet veel materiaal wil gebruiken in een goedkope tafel. 

Afwasbaar laminaat of gezandstraalde glasplaat? 

Het speelveld is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je tafel en je hebt daarin keuze uit twee vormen. Je kan gaan voor een gezandstraalde glasplaat, of voor afwasbaar laminaat. Het laminaat is de meest gebruikte ondergrond, juist omdat deze sterk is en eenvoudig schoon te maken. Maar ook de prijs speelt hier een belangrijke rol. De gezandstraalde glasplaten worden bij professionele tafels gebruikt en zijn dan ook voor het grotere budget. 

Voetbaltafels kan je dus in verschillende kwaliteit- en prijsklassen aanschaffen. Wel is het belangrijk om te kijken naar de intensiviteit waarmee je de tafel wilt gebruiken, maar ook of je de tafel binnen of buiten wilt gebruiken. Je kan namelijk een outdoor tafel wel binnen gebruiken, maar een indoor tafel niet buiten. Ook is een indoor tafel niet geschikt in een vochtigere binnenruimte, zoals een kelder of een schuur. Kies in die gevallen altijd voor een outdoor tafel.