VAR

Het zaalvoetbal en de regels. Welke zijn er?

Het zaalvoetbal en de regels. Welke zijn er?

De meeste mensen kennen het reguliere voetbal op (kunst)gras. Maar er zijn veel meer soorten van het voetbal die ook de moeite van het kijken waard zijn. Een van die mooie varianten op het voetbal is het zaalvoetbal. Het zal je verbazen wat je in deze blog zult lezen over het zaalvoetbal. Want deze variatie op het voetbal is zeer zeker de moeite waard om te kijken. Zaalvoetbal is spannend, technisch en uitdagen. In deze blog lees je er meer over!

joshua-hoehne-kl6VSadl5mA-unsplash
youssef-naddam-gZgIUwpJREg-unsplash

De regels van het zaalvoetbal

Het mag duidelijk zijn dat de regels van het zaalvoetbal anders zijn dan het reguliere voetbal op (kunst)gras. Zo is het bij zaalvoetbal zo dat de afmetingen van het veld 40 bij 20 meter zijn en de doelen worden gemarkeerd met rood/wit. Dit is om te voorkomen dat de doelen wegvallen bij de overige lijnen in de zaal.

Ook de verdeling van de teams zit anders in elkaar dan bij het reguliere voetbal. Bij het zaalvoetbal speel je namelijk in teams van 5. Het voordeel is wel dat deze teams oneindig mogen wisselen. Dus er zit geen limiet op zoals bij het reguliere voetbal.

Er is nog meer

Maar er is nog meer! Zaalvoetbal wordt gespeeld met een aparte bal die ook wel een plofbal genoemd wordt. De bal is velen malen kleiner dan wedstrijdbal binnen het reguliere voetbal. Deze bal stuit namelijk veel minder en het is natuurlijk wel begrijpelijk waarom dit in het zaalvoetbal gewenst is. Ook wordt er bij het zaalvoetbal geen ingooi gedaan maar de bal wordt het veld ingetrapt.

De totale speelduur in het zaalvoetbal bedraagt twee keer twintig minuten en daartussenin zit ook nog de rust die 15 minuten duurt. Bij overtredingen werkt het ook anders als in het regulier voetbal. Een gele kaart levert een tijdstraf op van 2 minuten, daarna mag de speler weer terugkeren. Bij de rode kaart moet de speler de zaal en het veld verlaten.

Zaalvoetbal is spannend!

Zoals je kunt lezen zijn de regels van het zaalvoetbal totaal anders maar zaalvoetbal doet zeker niet onder voor het reguliere voetbal. Zaalvoetbal is hartstikke spannend en uitdagend! En juist door het spelen in de kleine ruimtes krijg je veel meer technisch voetbal. Daarom is zaalvoetbal een lust voor het oog. 

Meer Te Weten Komen

Prof voetbal

Amateur voetbal

Beach voetbal